Sider

søndag 9. oktober 2011

DIY Kaketopp

Jeg var ikke så veldig begeistret for de tradisjonelle kaketoppene, og skulle selvfølgelig forelske meg i den nydelig spesiallaget på [Etsy]. Til den nette sum av $150... Det skulle jo ikke bli aktuelt å bruke over 800 kroner på en kaketopp akkurat.
 
Men jeg klarte ikke å la denne ligge, etter å ha lett etter alternativer i "hele" Oslo. Derfor måtte jeg ta turen ned på [Panduro]. Etter noen gode tips og litt veiledning på hvordan jeg skulle få til dette, så gikk jakten videre på Google etter avisspalter med passende tekst. Det skulle vise seg å ikke bli enkelt. De fleste artikler er av en negativ karakter om det kan sies sånn...

Slik ble kaketoppene i hvert fall til, under en film på nok en regnfull søndag denne sommeren!
 


Three is a crowd... Decopage-lim og trefigurer. Jeg pusset ned den ene litt slik at "brudgommen" ikke ble så rund i kantene som "bruden".

Et par ark med avisspalter holder lenge til to figurer. Fransk (?!) myntete til å gi arkene den gamle, falmede looken.
Kok opp og kjøl ned. Hell over i ildfastform og legg ark i. Ikke la de ligge for lenge, da blir de mørke. TIPS! Ikke bruk sort te, som Earl Grey, den blir raskt for mørk, snakker av erfaring her.


Tørkes på kjøkkenpapir. Pass på at arkene er helt tørre før du begynner å lime på figurene. Papiret blir raskt "kladdete".


Ferdig resultat!! Nå mangler bare hodepynten på "bruden". Den lagde jeg av rester av sløret. Etter at jeg hadde festet hodetpynten på "bruden" synes jeg "brudgommen" ble så naken, så da måtte jeg knyte på på han et sort slips. Og ja det ble faktisk knyttet en Windsor-knute. Skal du gjøre det, gjør det skikkelig, eller ikke i det hele tatt!!

A hjalp til med drill og fikk montert på trepinnene under, slik at "vi" ikke skulle falle av kaken. Her er de ferdige!


Her er kaketoppen på kaken på den store dagen! Kaken ble laget av Mirjam hos [Kakemomsen]. Kan ikke annet enn å gi henne de absolutte varmeste anbefallinger. Kaken smakte nydelig og ble akkurat slik vi jeg hadde sett den for meg. Vi har smakebiter i fryseren, som vi skal kose oss med utover høsten.

Dette trenger du for å lage kaketoppene:

2 trefigurer
Sandpapir
Decopage-lim
Pensel
Te
Saks
Superlim
Ark med skrift
Tyll til headpiece
Bånd til slips
Nål og tråd
Trepinner (eks grillspyd i tre)
Drill
Tålmodighet

Lage mer selv til bryllupet? Her er mine [bordnummer] og [bordkort].

3 kommentarer:

  1. Dette var en artig kaketopp.Råstilig!:)Elsker at noen tør å ha litt anderledes pynt og stil i bryllupet sitt.

    SvarSlett
  2. flinka! de blei kjempekule! korsn føltes prisn på de fra Epla etterpå? Justified?

    SvarSlett
  3. Tusen takk begge to! Gøy å gjøre noe aom var litt annerledes. Prisen ble vel ikke helt justified akkurat. Var jo gjort i en fei, når en først satte i gang!

    SvarSlett